CompanieDistribuitorAbonatulCarteleServiciiSuport tehnicContacte

 • Despre companie
 • Avantaje


 • Telefonia IP
 • DialUp access la Internet
 • Primul pachet software pentru efectuarea telefoniei IP a fost propus de compania VocalTec la inceputul anului 1995.
  Tehnologie

  Telefonia IP - e o tehnologie, ce permite folosirea Internetului sau a retelelor IP pentru efectuarea convorbirilor telefonice internationale si interurbane si transmiterea fax-urilor in regim real de timp.

  Pentru efectuarea legaturilor telefonice internationale (interurbane) folosind tehnologia Telefoniei IP, compania sau operatorul ce presteaza acest serviciu trebuie sa aiba o ecluza in locurile in directia ce se vor efectua convorbirile. Pretul acestei legaturi este cu mult mai mic decit pretul telefoniei prin linii obisnuite telefonice. Diferenta este considerabil de mare la efectuarea convorbirilor internationale

  Telefonia IP se bazeaza pe doua operatii principale: transformarea sunetului bidirectional din format analog in format digital si inpachetarea pentru transferarea prin reteaua IP. In telefonia IP se foloseste un sistem special pentru transferarea informatiei sonore, ce este specific pentru transferul de date in retelele IP.

  In liniile telefonice traditionale intre abonati in momentul convorbirii se creaza un lant electric si prin aceasta se asigura valoare de transfer fixa pentru transmiterea semnalului. In cazul retelelor IP, ultimele prezinta o sistema , ce realizeaza principiul de comutatie si rutare a pachetelor si nu permite transferul garantat de informatie intre doua puncte. Toata informatia, care este transferata prin IP (sunet, text, imagini, etc) se divizeaza pe pachete de date, care includ adresele destinatare si numarul de ordine. Nodurile IP traansmit aceste pachete prinn retea pina la terminarea rutei de destinatie.

  La sosirea pachetului in punctul destinatar, pentru restabilirea datelor initiale se foloseste numarul de ordine a pachetului. Pentru aplicatii, unde ordinea si intervalul sosirii datelor nu este semnificativa, de exemplu e-mail, etc, timpul de intirziere intre diferite pachete nu conteaza. Telefonia IP reprezinta o arie de transmitere de date, unde ordinea si intervalul sosirii pachetelor este foarte importanta si se garanteaza prin utilizarea metodelor moderne de codare si de transmitere a informatiei. Pentru garantarea conectarii telefonice stabile prin retelele IP sau introdus protocoale speciale de transmitere a datelor, de exemplu H.323 si SIP.
  Copyright CARTEL 2003-2008
  Toate drepturile rezervate

  CompanieDistribuitorAbonatulCarteleServiciiSuport tehnicContacte